Grote boer reikt boek uit

Alle burgemeesters van de Krimpenerwaard en de Dijkgraaf waren aanwezig om het fotoboek “Panorama Krimpenerwaard” in Bergambacht in ontvangst te nemen van de vermaarde “Grote Boer’. Het luxe boek met harde kaft van 120 pagina ’s en 150 kleurenfoto’s is een uitgave van Uitgeverij Watermerk uit Lekkerkerk. Het boek was een ongekend succes en al na enkele maanden geheel uitverkocht.

De Krimpenerwaard ligt op korte afstand van wereldhaven Rotterdam, tussen drie rivieren: een gebied waar rust en ruimte de drukte van de stad wegnemen. Een natuurlijke en historische oase. Een oorspronkelijk ontoegankelijk gebied dat met veel (mensen)werk is ontgonnen, zodat er een leefbare omgeving is ontstaan.

Dat hard bevochten landschap is gebleven, net als de bebouwing die de mens schiep om te wonen en te werken. Rivieren, dijken, weilanden en de prachtige dorpen vormen daarvan het nog steeds zichtbare panorama. De Krimpenerwaard heeft mede daardoor een eigen en veelzijdig karakter.

Fotograaf Eppo Notenboom groeide op in Rotterdam, maar raakte aan de Krimpenerwaard verknocht. Hij ging in Lekkerkerk wonen en bleef er tot de dag van vandaag.

Panorama Krimpenerwaard voert je mee door alle dorpskernen, over polder- en tiendwegen, langs prachtige boerderijen en door het landschap in al zijn seizoenen. Deze verrassende foto’s vormen de kern van dit boek van Uitgeverij Watermerk. Maar je leest ook in het kort het boeiende verhaal van de ontwikkeling van de Krimpenerwaard, geschreven door historicus Dik Vuik. Samen schilderen foto’s en tekst – in het Nederlands en Engels – die prachtige groene tuin onder de rook van Rotterdam.