Hollandse Luchten en
Landschappen
gepresenteerd!

Wijde landschappen, indrukwekkende wolkenpartijen, een prachtig ondergaande zon. De Krimpenerwaard grossiert erin. Je zou het kunnen vergelijken met de landschapsschilderijen van Hollandse meesters in de Gouden Eeuw.

Dat inzicht heeft Uitgeverij Watermerk doen besluiten om na het succesvolle en snel uitverkochte  ‘Panorama Krimpenerwaard’ (2012) een tweede fotoboek over de Krimpenerwaard samen te stellen. Opnieuw met vele schitterende foto’s van Eppo Notenboom, al vele tientallen jaren de ‘huisfotograaf’ van de streek en nog steeds verslingerd aan de vele mooie plekken en landschappen.

Voor deze uitgave heeft hij de mooiste landschappen en indrukwekkendste luchten bij elkaar gezocht. De titel van de nieuwe uitgave is dan ook ‘Hollandse luchten en landschappen in de polder’. De van RTV Rijnmond bekende weerman Ed Aldus geeft zijn intrigerende wijsheden over het weer bij al die luchten. Dat is waar Ed Aldus en Eppo Notenboom elkaar vinden: de fascinatie voor de natuur en alles wat zich daarbij in de lucht afspeelt. In hun voorwoord geven beiden aan waarom ze zijn geworden wat ze nu zijn: weerman en fotograaf. Samen leveren de foto’s van Eppo en de commentaren van Ed een bijzonder tweede fotoboek over de Krimpenerwaard op. Historicus Dik Vuik heeft er een korte streekbeschrijving aan toegevoegd.

128 pagina’s, 248 kleurenfoto’s ; luxe uitgave met harde omslag. Prijs: € 19,75

ISBN  978-9078-388-10-4  . Bestellen via www.watermerk.eu en te koop in de boekhandel.