Joke Bruijs ontving eerste
exemplaar fotoboek
Rotterdam 1970 – NU

De veelzijdige Rotterdamse actrice en zangeres Joke Bruijs nam op zaterdag 28 november het eerste exemplaar van het fotoboek “Rotterdam 1970 – NU” in ontvangst tijdens de publiekspresentatie in de Bibliotheek Rotterdam.

In 1970 en nu maakte fotograaf Eppo Notenboom een groot aantal kleurenfoto’s van Rotterdam. In dit boek worden 50 bekende plekken in de stad in beeld gebracht met foto’s van toen en van nu. Het verschil is natuurlijk groot en als kijker ben je verbaasd over de extreme ontwikkeling die Rotterdam in de afgelopen 45 jaar heeft meegemaakt.

Het boek zal de herinnering opfrissen van Rotterdammers die 1970 hebben meegemaakt en een herkenning zijn voor nieuwe Rotterdammers (en ver daarbuiten) vanwege de architectonische hoogstandjes.

De foto’s worden ondersteund door weetjes, die bij velen niet bekend zijn.

Eppo Notenboom maakte de lucht- en grondfoto’s toen met een haast vooruitziende blik. Terwijl de meeste fotografie rond 1970 in zwart-wit werd gemaakt, maakte hij ze in kleur, omdat hij toen ook de kleurenfoto’s leverde aan de eerste kranten die in kleur verschenen. Deze opnamen op groot formaat dia’s bewaarde hij zorgvuldig bij zijn enorme archief, opgeborgen in 10 manshoge brandkasten.

DSC08562

185 kleurenfoto’s

Rotterdam heeft in de afgelopen periode een enorme verandering ondergaan, met name door de opzienbarende hoogbouw die een voor Nederland ongekende skyline oplevert.

Allerlei onderwerpen passeren de revue: van C70, de huldiging van Feyenoord op de Coolsingel, Het Kralingse Popfestival tot de Kop van Zuid, Koopgoot, Martkhal, Maasvlakte 2 en het nieuwe Centraal Station. Steeds afgezet tegenover de opnamen van dezelfde plaats toen en nu.

De 185 foto’s, panorama’s en weetjes in de tekst geven zo samen een verrassend en uniek beeld van een stad die zich voortdurend blijft ontwikkelen en verbazen.

 

Als u hieronder op het boek klikt, krijgt u meer informatie en kunt u het bestellen via onze webshop.

Rotterdam 1970 - Nu

Zie hieronder recensie in de krant de Oud Rotterdammer:

oud rotterdammer